Elvir Karajbić

Ko je istjerao federalne revizore iz Terminala u Pločama

Zašto su federalni revizori istjerani iz Terminala Ploče čime im nije dozvoljeno da rade svoj posao, bilo je pitanje Elvira Karajbića, zastupnika SDP BiH, na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

„Naftni terminali Ploče su u 100-postotnom vlasništvu Operatora terminali FBiH koje je u 100 postotnom vlasništvu Vlade FBiH. Ured za reviziju FBiH je 7.12.2021. uredno najavio Naftnim terminalima FBiH d.o.o. Ploče za reviziju i pokušao je izvršiti 10.1.2022. Kada su federalni revozori došli u naftni terminal Ploče, tada je rukovodstvo, menadžment naftnih terminala pozvao policiju i inspektore iz Ureda za strance RH da ih istjeraju iz terminala. Ured za reviziju je 11.1.2022. o svemu obavijestio Vladu FBiH i resorno ministarstvo.

Do dana današnjeg nije izvršena revizija Terminala FBiH iz razloga jer menadžment i upravljačke strukture koje postavlja Vlada FBiH ne dostavljaju dokumentaciju Uredu za reviziju kako bi mogli biti revidirani. Postavljam pitanje ko štiti menadžment i upravljačke strukture, šta je Vlada FBiH po dopisu Ureda za reviziju FBiH uradila, da li je poduzela određene sankcije smjene menadžmenta pošto ured za reviziju ne može da radi svoj posao i to je derogranje institucija FBiH “, navodi se u pitanju Karajbića.

faktor.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.