Zenica

KO FOŽ SDP BiH ZDK bira Predsjednicu, tri potpredsjednice i koordinatoricu

Nakon što je održana Izvještajno-izborna Konvencija Foruma žena SDP BiH i konstituisano Predsjedništvo FOŽ SDP BiH koje je utvrdilo rokove za održavanje Konvencija u KO/RO /OO FOŽ SDP BiH, Koordinacioni odbor Foruma žena SDP BiH ZDK je na sjednici održanoj u utorak, 16.06.2015.godine donio Odluku o sazivanju Izvještajno-izborne konvencije Foruma žena SDP BiH ZDK.

Prema odluci Koordinacionog odbora, Izvještajno izborna konvencija Foruma žena broji 77 delegatkinja iz 12 općinskih organizacija Foruma žena, i ista će se održati u utorak, 30.06.2015.godine u sali Gradskog odbora SDP BiH Zenica u 17,00 sati.

Konvencija će u skladu sa Odlukom o unutrašnjem organizovanju i radu KO FOŽ SDP BiH ZDK birati Predsjednicu, tri potpredsjednice i koordinatoricu.
Na ovoj sjednici Koordinacioni odbor je utvrdio i prijedlog Izvještaja radu za prethodni mandatni period i Program rada za naredni četverogodišnji mandat, koji će uputiti Konvenciji na razmatranje i usvajanje.

Izvještajno izborne konvencije Foruma žena u OO SDP BiH ZDK održat će se do 15.07.2015.godine u svim OO SDP BiH, nakon čega će biti konstituisan i Koordinacioni odbor Foruma žena KO SDP BiH ZDK u čiji sastav ulaze izabrane predsjednice foruma žena u OO SDP BiH ZDK.