KO FOŽ SDP BiH Sarajevo obilježio 8. Mart uličnom akcijom

U borbi za klasnu jednakost i ravnopravan položaj u društvu i porodici, ženama je potrebna podrška muškaraca

Sa ciljem skretanja pažnje da 8. mart nije samo dan za poklanjanje pažnje ženama, nego dan kada se podsjećamo na važnost ravnopravnog položaja žene u društvu, na radnom mjestu, obrazovanju, u porodici i u svakom drugom aspektu života, danas je KO FOŽ SDP BiH organizirao uličnu akciju ispred Katedrale u Sarajevu.

Predsjednica KO FOŽ SDP BiH Fatima Skok Hadžović, upozorila je da žene, nažalost, još uvijek nisu uspjele da ostvare ravnopravan položaj u društvu, politici, pa ni u porodici.

Naša borba za ravnopravnost spolova je trajna kategorija već stoljeće, i ne borba za dominaciju, nego za punu ravnopravnost. Zato želimo da naša borba za ostvarivanje ovih ciljeva bude zajednička sa muškarcima, što pokazuje i njihovo prisustvo na ovoj akciji.

Koordinatorica nedavno održanog Okruglog stola “Ohrabrivanje muškaraca za aktivnijim učešćem u feminističkim pokretima” i današnje ulične akcije koja nosi naziv “Muškarci su za ravnopravnost – Anela Ramić-Šabanić istakla je da SDP ovogodišnje obilježavanje “Sedmice ravnopravnosti spolova” upravo posvećuje podjednakom učešću i podršci muškaraca ženama, ali i obratno, kada su u pitanju svi segmenti javnog i privatnog života.

U borbi za klasnu jednakost i ravnopravan položaj u društvu i porodici, ženama je potrebna podrška muškaraca. A ravnopravnost znači pružanje svim ženama izbor da budu ono što žele, da se bave onim što hoće i da ne budu na izbornim i drugim listama radi nekakve kvote, nego zbog toga što vrijede. Sasvim sam sigurna da nas velika većina muškaraca u tome podržava.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.