Sarajevo

KO FOM SDP BiH Sarajevo polaganjem vijenca ispred Titove biste, obilježio 34 godine od smrti predsjednika Jugoslavije

Mnoge članice i članovi nisu bili ni rođeni kada je Josip Broz Tito umro, ali su itekako svjesni lika i djela koji ni nakon toliko godina nije izblijedio

Slika

Članovi i članice KO FOM SDP BiH Sarajevo obilježili su 34 godine od smrti predsjednika Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, Josipa Broza Tita.

4. maja 1980. u 15.04 sati na Kliničkom bolničkom centru u Ljubljani umro je najveći sin naših naroda i narodnosti, predsjednik Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, predsjednik Saveza Komunista, Vrhovni Komandant oružanih snaga, Maršal Jugoslavije Josip Broz Tito. Pokopan je 8. maja  1980. u Beogradu u Kući cvijeća. Na njegovoj sahrani bilo je prisutno 209 delegacija iz 127 država svijeta. Titova sahrana bila je zvanično najposjećeniji pogreb nekog državnika u prošlom stoljeću.

Mnoge članice i članovi nisu bili ni rođeni kada je Josip Broz Tito umro, ali su itekako svjesni lika i djela koji ni nakon toliko godina nije izblijedio. KO FOM SDP BiH Sarajevo polaganjem vijenca ispred Titove biste u Kampusu Univerziteta u Sarajevu  odali su počast junačkom sinu.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.