KO FOM SDP BiH Sarajevo neumorno nastavlja graditi mostove s mladim ljudima širom Evrope

Forum mladih SDP BiH Sarajevo je uspješno organizirao susret s kolegama iz Švedske socijaldemokratske omladinske lige Kronoberg, s kojima su razmijenili iskustva i ideje o aktuelnim izazovima s kojima se suočavaju mladi u našim zemljama.
Tijekom tog sadržajnog sastanka fokusirali smo se na dva ključna problema: pitanje stambenih politika za mlade i pitanje kriminaliteta određenog broja mladih. Razmjenili smo mišljenja o uzrocima ovih problema i usporedili strategije koje se koriste u BiH i Švedskoj za pronalaženje rješenja.  Mladi iz Švedske su predstavili mjere koje njihova vlada provodi, poput subvencija firmama za izgradnju jeftinijih stanova. S druge strane, mi smo im predstavili inicijative u Kantonu Sarajevo, kao što su subvencije za mlade kupce stanova i panel diskusije o stambenoj politici koje je organizirao naš Forum.
Složili smo se da su loša socio-ekonomska situacija i nedostatak kvalitetnih obrazovnih mogućnosti među glavnim uzrocima kriminala među mladima. Stoga je od ključne važnosti da se fokusiramo na poticanje zapošljavanja mladih, unaprjeđenje obrazovnog sistema i pružanje veće podrške mladima kao što su stipendije te još veće olakšice pri prvom stambenom zbrinjavanju.
Nakon vrlo sadržajnog sastanka, članicama i članovima Švedske socijaldemokratske omladinske lige Kronoberg pokazali smo naše predivno Sarajevo gdje smo proveli čitav dan zajedno!
Forum mladih SDP-a BiH Sarajevo čvrsto je posvećen borbi za bolju budućnost svih mladih ljudi. Uvjereni smo da će nam ova međunarodna suradnja i razmjena iskustava pomoći da postižemo značajan napredak u rješavanju ključnih problema s kojima se danas susreću mladi u našim zemljama.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.