Klub vijećnika SDP Centar protiv povećanja paušala!

Nakon pokrenute procedure stranaka okupljenih oko načelnika Općine Centar Sarajevo Nedžada Ajnadžića, da se na jednoj od narednih sjednica Općinskog vijeća predloži povećanje paušala, Klub vijećnika SDP Centar smatra da je povećanje nedopustivo.

Trenutno, po općinskom vijećniku paušal iznosi 510 konvertibilnih maraka.

Želimo također istaknuti sljedeću činjenicu: načelnik Nedžad Ajnadžić, trenutno, mjesečno inkasira skoro 4.000KM, pored svojih šest savjetnika sa platom višom od 2000KM.

Ukupno za vrijeme jednog mandata, sa dodatnim saradnicima i kabinetom, radi se o milionskim ciframa.

Za rad koji se pokazao u protekle tri godine, odnosno nerad, nakon što je SDA u potpunosti preuzela Općinu Centar, smatramo nedopustivim zahtjev za povećanje naknada.

Ovom prilikom pozivamo sve vijećnike i stranke koje djeluju u Općinskom vijeću da slijede primjer SDP-a te glasaju protiv predloženih povećanja.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.