Klub vijećnika SDP BiH Stari Grad traži formiranje Foruma sigurnosti u Općini Stari Grad

Na današnjoj tematskoj sjednici Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo, povodom stanja sigurnosti u Općini Stari Grad, prezentirani su rezultati rada i aktivnosti Policijske uprave Stari Grad u proteklom periodu. Sjednici su pored vijećnika, sekretara Mjesnih zajednica i predstavnika Savjeta MZ, prisustvovali i načelnik Prve Policijske uprave Kantona Sarajevo Fahrudin Halač, kao i komandir Safet Gagula. Helač je istakao da je došlo do izvjesnog pada krivičnih djela u odnosu na 2015. godinu, kao i pada otuđenja motornih vozila, a prošle godine nije zabilježen niti jedan pokušaj ubistva na području općine Stari Grad. Dodao je i da je zabilježen određen broj prekršaja od strane maloljetnih osoba, te povratnika u vršenju kriminalnih dijela.

Šef kluba vijećnika SDP Stari Grad, Muamer Mekić je istakao da je ispred kluba vijećnika SDP-a uputio primjedbe i sugestije prema PU Stari Grad u cilju poboljšanja sigurnosne situacije, te rada policije, a na molbu građana koji žive na teritoriji naše općine. “Ono što smo istakli jesu problemi sa saobraćajem u mirovanju, sve većem prosijačenju, brzoj vožnji isped škola, domova zdravlja, korištenje opojnih droga, ne dozvoljeno nošenje oružja. Mi smo dali konkretne prijedloge za rješavanje kada su u pitanju ovi problemi, a to je pojačan video nadzor, fizičko prisustvo policajaca, naročito u vrijeme turističke sezone, adekvatno procesuiranje počinioca krivičnih djela, te osvjetljenje svih lokacija gdje je to potrebno, na čemu ćemo raditi u naredom periodu” – istakao je Mekić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.