Mira Ljubijankić

Klub Srba predložio da se njihova godišnja sredstva od 7.000 KM koriste za ugroženo stanovništvo

Klub Srba podržati predloženi rebalans ovogodišnjeg budžeta FBiH, uvjetovan vanrednim prilikama zbog katastrofalnih poplava

Slika

Mira Ljubijankić, predsjednica Kluba delegata srpskog naroda u Domu naroda Federalnog parlamenta, danas je na vanrednoj sjednici Doma naroda kazala da će Klub Srba podržati predloženi rebalans ovogodišnjeg budžeta FBiH, uvjetovan vanrednim prilikama zbog katastrofalnih poplava te izostankom novčane tranše od stand-by aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom. 

Rebalans, koji je jučer odobrio Predstavnički dom Parlamenta FBiH na vanrednoj sjednici, smatra Ljubijankić, omogućava finansijsku pomoć ljudima koji su ugroženi. 

U tom smislu, među zaključcima ovog kluba je i prihvatanje izmjena Zakona o rebalansu budžeta. 

– Za svoj Klub smo predložili da se sredstva  od 7.000 KM za rad Kluba u toku godine dana, prebace na račun fonda koji će Vlada Federacije BiH formirati na prijedlog Predstavničkog doma – kazala je Ljubijankić.

Također, predloženo je da se i 10 posto od delegatskih primanja usmjeri također  u taj fond do kraja mandata.

– Nadam se da će ovi prijedlozi danas biti prihvaćeni – dodala je Ljubijankić.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.