Lider građanskog bloka

Klub SDP-a spriječio nastojanja Ajnadžića da potpuno kontrolira Općinu Centar

Očigledno je kako se većina u Općinskom vijeću Centar Sarajevo raspada, a dokaz tome je da je Abid Jusić, nosilac liste SDA na prošlogodišnjim lokalnim izborima, napustio klub SDA zajedno sa vijećnikom Velijom Katicom.

Bez obzira na raspad vladajuće većine, Klub vijećnika Socijaldemokratske partije BiH nastavlja sa svojim radom u Vijeću Općine Centar, kao lider građanskog bloka.

Tako je Klub SDP-a na jučerašnjoj sjednici oborio odluku SDA, kojom bi bila ukinuta služba Vijeća i kojom bi sekretara Vijeća postavljao općinski načelnik Nedžad Ajnadžić.

Drugim riječima, ovime je oboren napad izvršne vlasti na predstavnike Općinskog vijeća, čime su zaustavljena nastojanja načelnika Ajnadžića da ima potpunu kontrolu nad institucijom Općine Centar Sarajevo.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu