Bihać

Klub poslanika SDP-a u Skupštini o izboru Vlade u USK-u

SDP također zamjera što je rasprava o tada prijedlogu Vlade na sjednici Skupštine otvorena i odmah zatvorena, tako da nisu imali prilike, kako kažu, da se očituju o njemu.

Slika

„Izbor Vlade u Unsko-sanskom kantonu“, tema je danas u Bihaću održane konferencije za novinare Kluba poslanika SDP-a u Skupštini USK-a. Još jednom je istaknuto da se izbor Vlade  nije vršio u skladu sa Poslovnikom o radu Skupštine, te da je poslanicima ove stranke bilo onemogućeno da bilo šta kažu tada o prijedlogu Vlade.

Klub poslanika SDP-a u Skupštini USK-a smatra da su prilikom imenovanja Vlade  prekršene poslovničke odredbe, za šta je i u nekoliko navrata traženo tumačenje sekretara Skupštine Dragane Bajrić, koja se, kako je rečeno, oglušila, zbog čega će ova stranka tražiti da se sankcioniše.

„Hoćemo li izbore druge donositi naopako? Hoćemo li… neznam ili jednostavno da derogiramo sami Poslovnik o radu Skupštine USK. Nećemo ga primjenjivati ili čak šta više mi u Klubu SDP-a ćemo ćemo zatražiti autentično tumačenje, ispalo je da smo mi totalno neuki, da ne znamo čitati i jednostavno snagom većine SDA, A-SDA i DNZ-a da se izabere Vlada“,  rekao je Albin Muslić, predsjednik Kluba poslanika SDP-a u Skupštini USK-a.

SDP također zamjera što je rasprava o tada prijedlogu Vlade na sjednici Skupštine otvorena i odmah zatvorena, tako da nisu imali prilike, kako kažu, da se očituju o njemu.

„Mi smo htjeli reći nešto i o ljudima koji su u Vladi, a naročito o mandataru Vlade USK-a i to s pozicija osobe koja se itekako neetički ponašala u proteklom periodu“, kazao je Željko Mirković, poslanik (SDP) u Skupštini USK-a. Mirković je ustvrdio da je većina u Općinskom vijeću Bihać u periodu 2012-2016. u kojoj je  bio i današnji premijer Izudin  Saračević spriječila  njegovo imenovanje za  dopredsjedavajućeg Vijeća iz reda  srpskog naroda.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.