Saša Magazinović

Klub poslanika SDP-a će podržati inicijativu za smjenu ministra sigurnosti BiH

Opravdana je i utemeljena inicijativa za smjenu ministra sigurnosti BiH.

Slika

Klub poslanika Socijaldemokratske partije BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH će podržati inicijativu za smjenu ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića. 

– Ono što je navedeno u obrazloženju smatramo u potpunosti opravdanim i utemeljenim – kazao je predsjedavajući Kluba poslanika SDP-a BiH Saša Magazinović. 

Inicijativu za smjenu ministra Radončića podnio je Klub poslanika Stranke demokratske akcije u Predstavničkom domu državnog parlamenta. 

U inicijativi se navodi da je u događanjima 7. februara, tokom protesta građana BiH, povrijeđen veliki broj osoba te su oštećene brojne institucije BiH. Dodaje se da je 7. februara sigurnosna situacija u BiH bila značajno narušena te da „ministar sigurnosti samo zbog te činjenice, iz moralnih razloga, treba odstupiti s dužnosti“.

U inicijativi za smjenu se također navodi da ministar sigurnosti nije poduzeo radnje iz svoje nadležnosti kako bi se zaštitila lična i imovinska sigurnost građana i državna imovina.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.