Klub delegata SDP BiH: Još jednom smo pokazali da ne postoje pritisci koji će nas natjerati da promijenimo naše stavove

Klub delegata Socijaldemokratske partije BiH u federalnom Domu naroda smatra kako je današnja sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH u potpunosti potvrdila sve ono što je SDP javno govorio dvije godine, kada je u pitanju Komisija za vrijednosne papire.

Nakon što je parlamentarna većina disciplinirala svoje delegate, sastav Komisije je usvojen sa 32 glasa ZA, bez glasova SDP-a.

Dio časnih delegata vladajuće većine je zbog argumentacije SDP-a izbjegavao mjesecima podržati odluku, jer ista očigledno manifestira kršenje zakona kroz netransparentan proces u političkom otimanju Komisije.

Nažalost, dobili smo Komisiju koja nije imenovana u skladu sa zakonom, a upravljat će narednih pet godina finansijskim tržištima, što je potpuni nonsens koji se šalje u javnost, kada je u pitanju aspekt pravne nesigurnosti.

SDP je još jednom pokazao da ne postoje pritisci koji će nas natjerati da promijenimo naše stavove, kako bi bili saučesnici nezakonitih procesa, a vrijeme pred nama će pokazati koliko je pogrešno bilo podržati političku, umjesto stručnu i profesionalnu Komisiju.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu