I to smo mi… Naida Ferizović, predsjednica Foruma žena Općinske organizacije SDP BiH Novo Sarajevo

Ključ je u dobroj organizaciji i planiranju aktivnosti

Naida svoju priču započinje jednostavno, otvoreno… “Moj motiv zašto sam prihvatila biti uopće politički  angažirana jeste želja da svojim kompetencijama  nešto promjenim u okruženju i da doprinesem da ova naša država bude mjesto dostojno života svih nas.”  Govoriti o Forumu žena jedne općinske organizacije bilo bi krnje bez priče upravo o toj općinskoj organizaciji i zajedništvu te Naida nastavlja: “OO SDP BiH Novo Sarajevo je jedna rastuća organizacija koja je, iako više puta raspuštana, zadržala jedan kontinuitet  i kvalitet rada. Forum žena kao interesni oblik unutar Općinske  organizacije ima dugogodišnji  kontinuitet djelovanja, jako je  vidljiv i veoma involviran u sve aktivnosti organizacije. U svom radu smo imali više značajnih tribina, niz amadmana, vijećničkih  incijativa… Ono što bih posebno istakla da krasi Forum žena OO SDP BiH Novo Sarajevo jeste jedno iskreno drugarstvo i timski rad.”

Forum žena ima jednu korektnu i drugarsku saradnju sa predsjednikom OO SDP BiH Novo Sarajevo ali i drugovima čija se podrška pored one formalne ogleda u poštivanju i uvažavanju djelovanja i rada ovog interesnog oblika te mišljenja i diskusija naših članica. Ovaj interesni oblik jeste jedan snažan korektiv  koji svojim radom doprinosi koheziji i rastu Općinske organizacije kao i njenoj vidljivosti.

Koliko je teško danas uspostaviti balans između privatnih i poslovnih obaveza i dodatno obaveza vezanih za politički aktivizam?

Ponekad  je nama ženama teško balansirati između privatnih i poslovnih obaveza. Ključ je u dobroj organizaciji i planiranju aktivnosti. Evo nas u izbornoj godini i već smo svi osjetili da je kampanja počela iako nije zvanično. U narednom periodu  FOŽ OO SDP BiH Novo Sarajevo planira još jače i vidljivije  djelovanje te ukazivanje na probleme sa kojima se susrećemo u svakodnevnom životu. Naravno uz obaveznu podršku svim kandidatkinjama/kandidatima i povećanje njihove vidljivosti u izbornoj kampanji.

Naida Ferizović, privatno, u nekoliko rečenica…

Poslovna žena koja se privatno bavi naukom i umjetnošću. Opuštam se plešući balet, a snagu mi daje moja obitelj, prijatelji i naravno kućni ljubimac maltezer Happy J.

Nešto za kraj…

Na kraju  bih poručila, samo uvažavajući kompetencije i osobnost jedni drugih, uz zajedničku sinergiju, možemo postati jače i vidljivije.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.