Svetozar Pudarić

Kebina saglasnost za sudiju ne rješava, nego usložnjava problem

Žao mi je što je potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo zakočio izbor novih sudija Ustavnog suda Federacije BiH

Slika

Nakon što je potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo dao  saglasnost za gospođu Mirjanu Čučković za sudiju Ustavnog suda FBiH,  potpredsjednik FBiH Svetozar Pudarić je dao sljedeću izjavu za javnost:

Davanje saglasnosti na jednog kandidata za  sudiju, bez rješavanja statusa drugog kandidata,  ne rješava problem nego ga usložnjava. Ova vrsta selekcije nakon  konkursa koji je bio raspisan za prijem dvoje sudija Ustavnog suda FBiH nosi mnogo pitanja na koja bi gosp. Kebo trebao odgovoriti. Na prethodnom sastanku u OHR, gosp. Kebo se sam  obavezao da će  javno razjasniti svoj stav. To nije uradio.

Žao mi je što  je potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo zakočio izbor novih sudija Ustavnog suda Federacije BiH. Ni nakon završenih konsultacija a ni tokom usaglašavanja  prijedloga za sudije Ustavnog suda FBiH, gosp. Kebo  nije osporavao  predložena imena da bi jučer dao saglasnost samo za jednog kandidata.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.