SDP Novi Grad Sarajevo

Katastrofa u B fazi Alipašinog Polja

U svjetlu, ili bolje rečeno u tami, trenutne situacije u B fazi Alipašinog Polja po pitanju uređenja zelenih površina, Trga, opskrbnih puteva, sportskih ploha i komunalne infrastrukture, a na zahtjev građana tog područja, dužni smo na ovaj način javno istupiti.

Sadašnja lokalna vlast toliko je zabavljena sobom da je potpuno zaboravila građane i njihove potrebe. Trenutačno stanje na području općine Novi Grad najbolje oslikavaju fotografije koje su kao sadržaj priložene ovom saopštenju.

Nadležne službe trenutnu situaciju pravdaju nedostatkom ljudstva koje bi adekvatno saniralo postojeću situaciju, te adekvatno održavalo ovo područje, kako nikada više ne bi došlo do ovakve situacije. S obzirom na to da u urbanizmu trg predstavlja otvoreno područje u gradu, na kojem se svakodnevno okuplja i na kojem svakodnevno cirkuliše velika masa ljudi, naše istupanje je potpuno opravdano, pogotovo ako uzmemo u obzir to da je SDP uvijek bio na strani građana i uvijek se borio da građanima bude bolje. U svojoj borbi ostajemo dosljedni i nećemo odustati dok općinu Novi Grad Sarajevo ne pretvorimo u mjesto ugodnog življenja.

Ovim putem zahtjevamo od odlazećeg općinskog načelnika Semira Efendića (SDA) i od službi koje su nadležne za održavanje javnih površina i pružanje komunalnih usluga na području općine Novi Grad Sarajevo sljedeće:

  • regulisanje saobraćaja u mirovanju i kretanju na Trgu ZAVNOBiH-a;
  • popravljanje klupa;
  • popravljanje i postavljanje novih kanti za smeće, te njihovo održavanje na redovnoj bazi,
  • poptunu rekonstrukciju Trga ZAVNOBiH-a, a što bi obuhvatalo i izmjenu postojećih dotrajalih betonskih ploča koje su predviđene za kretanje pješaka, a koje su uništene od strane nesavjesnih vozača;
  • rekonstrukciju postojećih i postavljanje novih rasvjetnih tijela na Trgu ZAVNOBiH-a i njihovo redovno održavanje;
  • redovno i adekvatno održavanje zelenih površina i pratećih sadnica na ovom području;
  • te za početak, rekonstrukciju postojećih sportskih ploha i dječijih igrališta na ovom području i njihovo adekvatno održavanje, a nakon toga i izgradnju novih, što smo zatražili i putem vijećničke inicijative još prije dva mjeseca.

U nastavku vam slikovito, kroz kolaž fotografija, prikazujemo trenutačno stanje na Trgu ZAVNOBiH-a.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.