Sarajevo

Katar u Bosnu i Hercegovinu poslao tri aviona interventne pomoći

Ministarstvo vanjskih poslova Države Katar je od Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine zatražilo spisak neophodnih potrepština i opreme, nakon čega je MVP BiH kontaktirao Operativno komunikacijski centar Ministarstva sigurnosti BiH

Slika

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo 26. maja 2014. godine sletila su tri aviona pomoći koje je Država Katar poslala za katastrofalnim poplavama pogođena područja u Bosni i Hercegovini.

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Zlatko Lagumdžija zahvalio se ministru vanjskih poslova Države Katar Khalidu bin Mohammedu Al Attiyahu na dostavljenoj pomoći koju je prethodno obećao.

Naime, Ministarstvo vanjskih poslova Države Katar je od Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine zatražilo spisak neophodnih potrepština i opreme, nakon čega je MVP BiH kontaktirao Operativno komunikacijski centar Ministarstva sigurnosti BiH.

Nakon odgovora Operativnog centra specifikacija je upućena katarskoj strani, te su danas na Sarajevski aerodrom sletjela tri aviona sa interventnom pomoći namijenjenoj pogođenim područjima. Avionima je dopremljeno 45 tona pomoći, koja između ostalog uključuje i lijekove, hranu i opremu za rad na saniranju posljedica katastrofalnih poplava u Bosni i Hercegovini.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.