Karić ugostila Almu Zadić u Vijećnici: Sretna sam što dijelimo viziju budućnosti BiH

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić ugostila je danas u Vijećnici ministricu pravde Austrije Almu Zadić s kojom je razgovarala o brojnim političkim temama.

Tim povodom, Karić i Zadić su prošetale i Baščaršijom gdje se austrijska ministrica bh. porijekla upoznala i sa dijelom turističke ponude.”Ugodan razgovor u Vijećnici i šetnja sa austrijskom ministricom pravde bosanskohercegovačkog porijekla, uvaženom Almom Zadić. Sretna sam što dijelimo jasnu viziju budućnosti i prosperiteta ove zemlje i njenog glavnog grada”, rekla je Karić.

Nakon razgovora, poručila je i da mladi ljudi moraju graditi zajedničke projekte koji se tiču BiH.

“Mladi ljudi, nove generacije političara na temeljima solidarnosti, demokratije i mira moraju graditi nove mostove i zajedničke projekte”, ističe Karić.

Podsjetimo, delegacija Ministarstva pravde Austrije na čelu sa Zadić od jučer se nalaze u posjeti BiH, a tokom jučerašnjeg dana organizovan je i sastanak s ministrom pravde Josipom Grubešom.

“Upravo za to se zalaže Vlada Austrije. Želim naglasiti da, po prvi put, u Evropskom vijeću je postignuta, a postignuta je između ostalog zbog zalaganja Austrije, spremnost Evropskog vijeća da BiH dodijeli kandidatski status”, rekla je ministrica Zadić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.