Karić: Pokrenuli smo proces vezan za obnovu bob staze na Trebeviću

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, kaže da je na njenu inicijativu, uz podršku gradskih vijećnika, pokrenut još jedan važan proces koji u konačnici vodi do obnove olimpijske bob staze na Trebeviću.

„Bob staza ima veliki potencijal da se uključi u svjetske takmičarske tokove, ali i da bude atraktivna turističko-rekreativna lokacija, jedina u regionu.

U školskoj 2022/23. godini nastavit ćemo da stipendiramo sarajevske srednjoškolce kako bi ih nagradili za trud i dodatno motivirali za njihove buduće uspjehe.

Gradski vijećnici podržali su inicijativu da se JU „Gradski muzeji” pripoji memorijalna “Spomenar sobu” koja će čuvati uspomene na 1.601 ubijeno sarajevsko dijete.

Danas usvojeni Memorandum o saradnji potpisat ću sa gradonačelnicom Sofije prilikom predstojeće posjete glavnom gradu Republike Bugarske, koja je prva priznala nezavisnost BiH krajem januara 1992. godine.

Uz saglasnost Gradskog vijeća uskoro krećemo sa realizacijom projekta izrade kanalizacionog sistema na Trebeviću kako bi konačno trajno riješili ovo pitanje“, navodi Karić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.