Karić odgovorila novosarajevskoj SDA: Za vas su građani glasači, a za mene snaga i temelj ovog grada

Gradonačenica Sarajeva Benjamina Karić oglasila se nakon optužbi iz Općinske organizacije SDA Novo Sarajevo iz koje su naveli da ona budžetski novac koristi za predizbornu kampanju.

Karić je podsjetila da kao gradonačelnica kroz cijeli mandat kontinuirano podržava rad, ne samo centara za zdravo starenje već i raznih drugih udruženja koja okupljaju osjetljive kategorije.

“O tome svjedoče korisnici i članovi. Za vas iz SDA Novo Sarajevo to su samo glasači potrebni za izbore. Za mene – to su građani ovog grada, snaga i temelj, i moja obaveza i radost sa funkcije koju obnašam je da brinem i o njima. Ako govorimo o fasadama, koje vam smetaju i koje su za vas kampanja, moram reći da, koliko sam sretna što iza sebe ostavljam brojne obnovljene fasade, toliko sam tužna što proteklih skoro 30 godina nisu sve rekonstruisane. Ovaj jedinstveni grad bio bi mnogo ljepši da jeste”, kaže Karić.

Dodaje, obraćajući se SDA, da oni žele više infrastrukturnih projekata, ali im smeta kada se počne raditi onaj, koji je u općini u kojoj ste bili na vlasti godinama, stajao netaknut 30 godina.

“Smeta li vam rekonstrukcija vrtića zato što je radi napokon neko? Pitajte mlade roditelje šta misle o tome? Ne morate voljeti pojedince niti mene, ali volite ovaj grad i ljude koji žive tu. Koji ga ne napuštaju”, zaključuje Karić.

Klix

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.