Karić: Muzej je prekrasan omaž sjajnom filmu i još sjajnijem čovjeku Šibi Krvavcu

U prekrasnom biseru, nacionalnom spomeniku – Bistričkoj stanici, jučer je otvoren muzej „Valter brani Sarajevo“.

U znak očuvanja sjećanja na kultni film, jedan od simbola antifašističke tradicije Sarajeva.

“Na ovaj poseban dan, 9. maj, kada obilježavamo Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope, ispunjavamo obećanje koje smo dali našim građanima. Imat ćemo muzej posvećen kultnom filmskom ostvarenju rediteljskog velikana Hajdurina Šibe Krvavca“, kazala je gradonačelnica Benjamina Karić.

Istakla je da je ovo jedan prekrasan omaž sjajnom filmu i još sjajnijem čovjeku Šibi Krvavcu koji je napravio mnogo toga na šta Sarajevo i BiH mogu biti ponosni.

“Drago mi je kada u oblasti kulture možemo napraviti jedan iskorak, a sigurno će ovaj muzej biti dodatna vrijednost našem gradu. Također, ovakve institucije doprinijet će razvoju turizma, kao jedne od najbrže rastućih privrednih grana“, poručila je gradonačelnica Sarajeva.

Svoje obraćanje završila je riječima: „Neka počne putovanje kroz vrijeme, s novim uspomenama i emocijama. Uz odmor i pogled na prekrasnu panoramu našeg voljenog Sarajeva. ‘Vidite li ovaj grad? To je Valter.”

Karić je zahvalna Jasminu Durakoviću i direktorici JU Gradskih muzeja Senki Ibrišimbegović na angažmanu na ovom projektu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.