Iako je od Fadila i njegove SDA svite, mislimo da je ovo previše

Kapitalni projekat izgradnje Bloka 7 nesposobna Novalićeva Vlada ne smije dovršavati na isteku mandata

Smatramo potpuno neprihvatljivim pokušaj Vlade Federacije BiH da, duboko u sudijskom vremenu svog mandata, pokuša osigurati saglasnost za konačni ugovor o gradnji Bloka 7 u Termoelektrani Tuzla.

Ovaj generacijski projekat bio je doveden do slične faze još u mandatu Vlade koju je predvodio SDP BIH. Tada smo smatrali da nema smisla provoditi postupak do kraja i tako nekoj novoj Vladi vezati ruke.

Sada to, međutim, radi Vlada Fadila Novalića i još traži saglasnost Parlamenta praktično na neviđeno!?

Podsjećamo kako su Novalić i njegovi ministri ovaj projekat prvu godinu mandata kriminalizirali, pa onda dvije godine revidirali, a na kraju mijenjali i sada poslali na neviđeno da im Parlament FBiH daje saglasnost za njihov nerad i nesposobnost.

Kako vjerovati ljudima, koji su uspjeli sve gotove projekte upropastiti, započeli, pa stali i nemaju pojma kako ih ponovno pokrenuti, kao što je slučaj kod gradnje HE Vranduk ili dionice autoputa Počitelj -Međugorje?

Iz onoga što su poslali Parlamentu jasno je samo da su povećali cijenu koštanja garancije za 38 miliona KM i da su promijenili uslove kredita, koji su sada uveliko nepovoljniji i skuplji.

Iako je od Fadila i njegove SDA svite, mislimo da je ovo previše.

Ne ulazeći u motive i razloge ovolike žurbe, smatramo krajnje nekorektnim da ovaj kapitalni projekat ova nesposobna Vlada i menadžment Elektroprivrede BiH ostave nekom drugom nakon oktobarskih izbora da čisti i riješi ono što su oni pokvarili.

Nakon potpisivanja ugovora, biće kasno bilo šta popravljati. Stoga vas pozivamo da ništa ne dirate i da ostanete do kraja ono što i jeste, nesposobna vlada koja nije ništa bila u stanju uraditi.

Da ne bilo bilo kakve sumnje, mi, u SDP-u, ostajemo u potpunosti posvećeni realizaciji izgradnje Bloka 7, koja je i započeta u našem mandatu.

Pozivamo Vladu i EPBiH da Parlamentu dostave kompletnu dokumentaciju, sa svim izmjenama koje su napravili u projektu i ostave prostor novoj Vladi, koja će i biti odgovorna za gradnju, da dovede postupak do kraja.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.