Demanti: Nermin Nikšić

Kao premijer koristim vozilo 'Passat' koje je vlasništvo SDP-a

Premijer FBiH uputio demanti na natpis Dnevnog avaza od 22.02.2014.. godine o kupovini novih automobila.

Slika

Povodom teksta objavljenog u „Dnevnom avazu“ 22.2.2014. godine pod naslovom „Na dan protesta Nikšić i Helez dali 180.000 KM za nove automobile“, premijer Federacije BiH uputio je glavnom i odgovornom uredniku „Dnevnog avaza“ Fadilu Mandalu demanti, u kojem se kaže:

„Fabrika laži kojom upravljate, poznata kao i ‘Dnevni avaz’, nastavlja s kampanjom objave neistina i manipulacija sračunatih da, za interese ‘gazde’ i ‘gazdinih gazdi’, doprinese ostvarenju samo Vama poznatih ciljeva.

Potpuna je laž da sam kupio novog ‘Audia’ i da se vozim u novom ‘Audiju’. Istina je da nisam kupio nikakvo vozilo otkako sam izabran na funkciju premijera Federacije BiH.

Istina je da kao premijer koristim vozilo marke ‘Passat’, koje je vlasništvo SDP-a, jer nisam želio trošiti novac poreskih obveznika na nabavku novog vozila.

Istina je i da je ovo prva Vlada koja je još sredinom 2011. godine donijela odluku i prodala 16 vozila koja su koristila različita federalna ministarstva i druge institucije.

Istina je, također, i da je vijest o tome objavio i ‘Dnevni avaz’, pa Vam savjetujem da malo pogledate u Vašoj arhivi, kako biste i sami shvatili koliku količinu laži ste spremni objaviti kako bi ‘gazda’ i ‘gazdine gazde’ ostvarili svoje bolesne ciljeve i ambicije“, kaže se u demantiju premijera FBiH Nermina Nikšića.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.