Kantonalni odbor SDPBiH Tuzla o aktuelnoj političkoj situaciji

Pored aktuelne društveno-političke situacije razmatrani su i posljednji stavovi Glavnog odbora SDPBiH te konstatovano da  KO SDPBiH Tuzla poštuje stavove SDPBiH da se neće pregovarati sa etnonacionalnim strankama (SNSD, HDZ, SDA)  oko uspostave vlasti.

Isto tako Kantonalni odbor SDPBiH Tuzla je mišljenja da je i PDA, koja je neposredno pred Opće izbore 2018. godine postala iz SDA i koju su formirali bivši visoko pozicionirani članovi SDA, etnonacionalna stranka, te će prema njoj zauzimati stavove u skladu sa Zaključcima Glavnog odbora SDPBiH.

Javnost treba znati da je poslije Općih izbora 2018. godine na političkoj sceni došlo do blokovskog svrstavanja političkih subjekata u Skupštini TK. Tako da jedan blok čine tzv. BH blok (SDP, DF.NS) sa ukupno 15 poslanika, drugi blok čine SDA i SBiH sa 11 poslanika i treći blok čine PDA i SBB. Iz navedenog jasno proizilazi da bi se došlo do stabilne skupštinske većine koju čine najmanje 18 poslanika u Skupštini TK mora doći do saradnje između dva politička bloka.

Kantonalni organizacija SDPBiH Tuzla svjesna odgovornosti prema građanima i članovima, svjesni političke snage koju imaamo kroz osvojenih 10 mandata i dva člana rukovodstva Skupštine TK, te njihove ključne uloge oko imenovanja predsjednika Skupštine i mandatara Vlade TK,  sugeriše Predsjedništvu i Glavnom odboru SDPBiH, da u slučaju blokade političkih procesa zbog nemogućnosti uspostavljanja nove skupštinske većine i nemogućnosti formiranja Vlade Tuzlanskog kantona još jedanput razmotri  specifičnu društveno-političku situaciju u TK i u skladu s tim donese adekvatne odluke.

 

Služba za odnose s javnošću
KO SDP BiH Tuzla

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.