Tuzla

Kantonalni odbor SDPBiH Tuzla najoštrije osuđuje hapšenje radnika TTU Tuzla

Kantonalni odbor SDPBiH Tuzla najoštrije osuđuje privođenje i maltretiranje uposlenika Tvornice transportnih uređaja (TTU) Tuzla na mirnim i opravdanim okupljanjima održanim 19.10.2015. godine. Upozoravamo da SDA-ova Vlada u Tuzlanskom kantonu hapseći nedužne radnike krši ljudska prava, zagarantovana Ustavom i međunarodnim konvencijama.

Stranka demokratske akcije (SDA) koja skoro 20 godina vlada Tuzlanskim kantonom najodgovornija je što je za vrijeme njene vladavine izvršena pljačkaška i tajkunska privatizacija javnih preduzeća, potpuno uništena privreda, proizvedena velika nezaposlenost, socijalna, imovinska i lična nesigurnost građana, udomaćen kriminal, mito i korupcija i brojne druge teškoće i problemi u različitim društvenim oblastima, za koje do sada niko nije odgovarao.

Kantonalni odbor SDPBiH Tuzla daje punu podršku obespravljenim radnicima TTU Tuzla i poziva Vladu Tuzlanskog kantona da započne dijalog s građanima i sistemski radi na rješavanju problema obespravljenih radnika, a ne da zabranjuje demokratska prava, odnosno izražavanja javnog negodovanja u vidu protesta.

Radnicima TTU Tuzla treba povezati radni staž, pronaći alternativnu opciju i mogućnost da rade i prehrane svoje porodice, a ne da se vrši policijska represija nad istima.

Kantonalna organizacija SDP BiH Tuzla

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.