Zenica

Kantonalni odbor SDP ZDK osuđuje gnusne laži Dnevnog avaza

Istina je da laž „Dnevni avaz“ nije ni pokušao provjeriti pitajući i za mišljenje i drugu stranu, mada se tu i ne treba čuditi, jer je to odavno modus rada ove medijske kuće

Slika

Bilten Saveza za bolju budućnost (SBB) , „Dnevni avaz“ poslije raskida koalicione veze Saveza za bolju budućnost sa Socijaldemokratskom partijom BiH – nastavlja sa najgnusnijim lažima i podmetanjima diskvalificirati kadrove SDP-a, koristeći čak i izmišljotine koje dodiruju dno najnižih normi ponašanja i političkog razračunavanja.

 Kako drugačije okarakterizirati naslov iz današnjeg broja „Dnevnog avaza“ (08.05.2014.) u kojem naslovom „Balorda „sredila“ posao mužu“ na podmukao način, služeći se teškom laži, optužuju aktuelnu ministricu zdravstva u Vladi Zeničko-Dobojskog kantona dr. Senku Balordu (SDP) da je „sredila“ posao za muža.

Naime, istina je da je muž dr. Senke Balorde poginuo braneći Bosnu i Hercegovinu, a istina je i da ju je teška laž duboko pogodila. Istina je da laž „Dnevni avaz“ nije ni pokušao provjeriti pitajući i za mišljenje i drugu stranu, mada se tu i ne treba čuditi, jer je to odavno modus rada ove medijske kuće.

Također, istina je da je Senka Balorda nepravomoćno osuđena zbog navodnih nezakonitosti u provođenja konkursa za člana UO u Kantonalnoj bolnici i da će, kako se radi o nepravomoćnoj presudi, iskoristiti sva zakonska sredstva koja joj pripadaju, da bi dokazala svoju nevinost.

Kantonalni odbor SDP-a Zeničko-dobojskog kantona izražava najoštriju osudu ovakvog načina pisanja „Dnevnog avaza“,  podsjećajući rukovodstvo kantonalne organizacije SBB-a da nisu tako daleko dani kada su sarađivali sa SDP-om boreći se prvenstveno za visoke pozicije svojih kadrova u kantonalnim ustanovama.

Posebno osuđujemo uvredljiv i ponižavajući odnos prema braniteljima Bosne i Hercegovine koji su položili  svoje živote u temelje ove zemlje poput rahmetli muža doktorice Balorda.           

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.