Kantonalni odbor SDP BiH Tuzla oštro osuđuje povećanje premije za zdravstveno osiguranje u 2018. godini

Najava Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona, da će Vladi i Skupštini Tuzlanskog kantona predložiti izmjene i dopune Odluke o neposrednom učešću građana za zdravstveno osiguranje je skandalozna i neutemeljena.

Povećanje sa dvadeset /20/ na dvadeset pet /25/ konvertibilnih maraka, nemože se pravdati time da bi ovom odlukom djeca do osamnaest /18/ godiona trebala biti oslobođena  plaćanja premije , odnosno „markice“ , djeca su davno trebala biti oslobođena premije, a ne na račun njih povečavati premiju.

Kantonalni odbor SDP BiH Tuzla, oštro osuđuje najavljeno poskupljenje „markica“ za 2018. godinu i traži od Vlade Tuzlanskog kantona da istu ospori i odbaci kao neargumentovanu. Ukoliko Vlada navedenu odluku prihvati poslanici KO SDP BiH u Skupštini Tuzlanskog kantona će tražiti da se sramno povećanje premije na istoj ne usvoji.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.