Kantonalni odbor SDP BiH HNK pozdravlja imenovanje nove Vlade HNK

Tijekom svih dosadašnjih pregovora SDP je posebno inzistirao da Sporazum bude koncipiran na programskim principima, pa možemo reći da je naš kanton prvi put u svojoj historiji dobio programsku Vladu.

Usuglašene programske smjernice će biti osnova rada za sve ministre bez obzira iz koje od ove tri stranke oni dolazili.

Ovim putem pozdravljamo činjenicu da je i kod drugih partnera na kraju ipak prevladao osjećaj odgovornosti prema građanima HNK te smo konačno omogućili da,nakon devet godina, naš kanton dobije novu Vladu.

Svjesni činjenice da je pred nama težak i mukotrpan posao, poručujemo građanima da se SDP, kao i naši kadrovi neće libiti preuzimanja odgovornosti za predstojeće procese kroz Vladu HNK i Skupštinu HNK, a posebno u onim resorima kojima ćemo direktno upravljati.

To se posebno odnosi na Zanina Vejzovića i Emila Balavca koji kao ministri iz reda SDP-a preuzimaju resore privrede i turizma. Istovremeno, posebno zadovoljstvo izražavamo imenovanjem Gorana Karanovića ministrom pravosuđa u Vladi HNK kao zajedničkog nestranačkog kandidata.

Također, pozdravljamo imenovanje Vesne Saradžić zamjenicom predsjednika Skupštine HNK iz reda srpskog naroda, kao i Ismeta Lulića predsjednikom Kluba Bošnjaka u Skupštini HNK.

KO SDP BiH HNK čestita svim članovima Vlade HNK na imenovanju te ovim putem želimo puno uspjeha u budućem radu.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.