Kantonalna organizacija SDP BiH Tuzla daje punu podršku Samostalnom sindikatu radnika rudnika FBiH i Sindikatu rudnika Kreka u borbi za radnička prava

Predsjednik Kantonalne organizacije SDPBiH Tuzla Dževad Hadžić, zajedno sa predsjednikom Skupštine Tuzlanskog kantona Slađanom Ilićem, premijerom Tuzlanskog kantona Kadrijom Hodžićem i sekretarom KO SDPBiH Tuzla Elvirom Mahmuzićem primio je predstavnike Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH na čelu sa predsjednikom Sinanom Husićem i predstavnike Sindikata Rudnika “Kreke” na čelu sa predsjednikom Zuhdijom Tokićem.

Na sastanku se razgovaralo o aktuelnom stanju u rudnicima Kreka i ostalim rudnicima u FBiH koji su u koncernu Elektroprivrede BIH, teškom stanju radnika i rudara te nehumanom odnosu vladajućih struktura u Federaciji BiH prema njima.

Kantonalna organizacija SDP BiH Tuzla izražava veliku zabrinutost za stanje u rudnicima Kreka i potencijalne posljedice koje će ovakvim odnosom Vlade FBiH i Elektroprivrede BiH nastati po radno-socijalni status radnika i rudara te cjelokupni termo energetski sektor u Tuzlanskom kantonu.

Kantonalna organizacija SDPBiH Tuzla daje punu podršku Samostalnom sindikatu radnika rudnika Federacije BiH te Sindikatu Rudnika “Kreka” u borbi za prava radnika, te poziva Vladu Federacije BiH i Elektroprivredu BiH da započnu socijalni dijalog sa sindikatima i uvaži njihove opravdane zahtjeve.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.