klix.ba/Dragan Stevanović nakon ostavke u UO

Kandidovat ću se za predsjednika Ljekarske komore KS

Dragan Stevanović, koji je do jučer obnašao funkciju predsjednika Upravnog odbora Ljekarske komore Kantona Sarajevo, podnio je ostavku na tu funkciju, a za Klix.ba je potvrdio da će se kandidovati za predsjednika Ljekarske komore.

“Skupština Ljekarske komore KS, koja je prema mom mišljenju nelegalna, nije prihvatila izvještaj o radu Upravnog odbora. U takvoj situaciji iz moralnih razloga sam podnio ostavku. Ipak, želim naglasiti da se postavlja pitanje legalnosti rada Skupštine, jer je konstituisana drugačije nego što je to statut propisao”, kazao je Stevanović za Klix.ba.

Predsjednik Ljekarske komore sada treba raspisati vanredne izbore, a ta procedura se treba sprovesti u narednih šest mjeseci.

“Ja ću se u takvoj proceduri kandidirati za predsjednika Ljekarske komore i svojim programom pokušati dobiti povjerenje svojih kolega”, kazao je Stevanović.

Poručio je da su delegati u Skupštini Ljekarske komore instruirani da ne prihvate nijedan akt ponuđen iz rukovodstva Komore s ciljem da smijene rukovodstvo Ljekarske komore.

“Na kraju nisu imali apsolutnu većinu, ali su dobili moju ostavku, a sada ćemo ići u redovnu proceduru izbora novog rukovodstva i vidjet ćemo ko ima stvarnu podršku”, zaključio je Stevanović.