Kandidovanje, izbori i imenovanje ratnih zločinaca na javne funkcije

Pojašnjenje pitanja

Bosna i Hercegovina je u toku rata pretrpila velika stradanja i razaranja. Zabilježen je ogroman broj ratnih zločina i mnogi ratni zločinci su procesuirani za svoja nedjela. Došao je period kada je jedan broj ratnih zločinaca već odslužio svoje kazne i nalaze se na slobodi. U nekoliko posljednjih izbornih ciklusa njihova imena su se našla na izbornim listama političkih subjekata, a neki su izabrani na najistaknutije položaje u državi.

 

Stav SDP BiH

Smatramo da postoji puno opravdanje da se ljudima osuđenim za ratne zločine ograniči aktivno biračko pravo, odnosno da im se zabrani kandidovanje na izborima i obavljanje svih javnih funkcija.

 

Datum zadnje izmjene: 19.09.2017.

 

 

 

Socijaldemokratski stav!

A B D E F H I K M N O P R S T
  • Posts not found
U V Z

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.