Mirsad Ćatić za portal novi.ba

Kandidatura za ovu poziciju nije politička, političari obećavaju a ne ispunjavaju

Ja sebe ne smatram političarem, kandidatura za ovu poziciju načelnika nije politička nego je kandidatura čovjeka koji želi da mijenja na bolje, da ono što obeća uradi, a to nije politika, političari obećavaju a ne rade” – kazao je za Novi.ba Mirsad Ćatić, kandidat SDP-a za načelnika Općine Novo Sarajevo.

Inače, Ćatić je čuveni komandant Armije Republike BiH, pisac, scenarista i producent. Motiv za njegovu kandidaturu je, kako kaže, loša situacija u zemlji počevši od uslova u kojim odrastaju djeca i mladi. “Nismo u poziciji djeci da osiguramo bezbrižno djetinjstvo. Zašto? Zato što mi odrasli u fazi kada treba da se posvećujemo djeci i mladima mi se još uvijek borimo za vlastiti život. Prije rata je većina nas imala završen životni status poslie rata smo svi bačeni na koljena i polako se dižemo – za to vrijeme djeca odrastaju pored nas, a mi smo nemoćni da išta uradimo.”

Za Novi.ba Ćatić je govorio o situaciji u Općini Novo Sarajevo, o onome što treba promijeniti i na čemu treba raditi kako bi se svim stanovnicima ove Općine popravili uslovi za život.