Kandidatura Ernesta Imamovića za gradonačelnika Goražda podržana od Naše stranke i Naroda i pravde

Ernest Imamović, aktuelni zastupnik SDP-a u Skupštini BPK Goražde, zajednički je kandidat SDP-a, Naše stranke i Naroda i pravde za gradonačelnika Goražda na lokalnim izborima u novembru.

Dogovor da tri stranke nastupe sa zajedničkim kandidatom za gradonačelnika postignut je sinoć, a javnosti su se obratili danas na konferenciji za novinare koja je organizovana pred zgradom Gradske uprave u Goraždu.

“Ova izborna godina definitivno označava novo poglavlje u bh. politici. U Kantonu Sarajevo potpisan je sporazum koalicije ‘Četvorka’ koju čine SDP, Narod i pravda, Naša stranka i NBL, što je rezultat kontinuiteta politike koja se bori za interese građana i cijele zajednice. U Goraždu je sinoć na sličnim principima postignut dogovor o podršci zajedničkom kandidatu za gradonačelnika. Svjesni značaja predstojećih lokalnih izbora za Grad Goražde, SDP, Narod i pravda i Naša stranka odlučili su stati iza Ernesta Imamovića. Radi se o kandidatu koji svojim znanjem, iskustvom i kompetencijama može dati ogroman doprinos daljnjem razvoju Grada i kao takav je neophodan Goraždu. Smatramo da je krajnje vrijeme da na čelo našeg grada dođe obrazovana, mlada, energična osoba koja će od Goražda napraviti moderan, prosperitetan i progresivan evropski grad”, poručili su na konferenciji za novinare.

Istaknuto je da ove stranke na čelu gradske uprave žele čovjeka koji će služiti interesima građana.

“Odlukom da zajednički djelujemo pokazujemo našu spremnost da u interesu građana i Goražda prevaziđemo sve međusobne razlike i u cilju što efikasnijeg provođenja volje građana, opredijeljenost da sistemski i studiozno pristupimo rješavanju nagomilanih problema koji su direktna posljedica 12 godina nerada odlazeće gradske uprave. Posebno ćemo insistirati na reviziji svih procesa pokrenutih u protekla tri mandata te na maksimalnoj transparentnosti budućih procesa koje će voditi novi gradonačelnik”, naglasili su.

Najavljeno je i potpisivanje zvaničnog Sporazuma o zajedničkom djelovanju na predstojećim izborima kada će se predstaviti građanima konkretna rješenja i plan mjera.

“Pozivamo Muhameda Ramovića da odustane od kandidature i pozove svoje birače da podrže Ernesta Imamovića kao kvalitetnijeg i reprezentativnijeg kandidata u interesu gradjana”, istakli su između ostalog na konferenciji za novinare.

Ernest Imamović je građanima Goražda poznat kao sin legendarnog komandanta Zaima Imamovića koji je poginuo braneći BiH 1995. godine. Također, jedan je od rijetkih mladih ljudi koji su se odlučili vratiti u Goražde i od Goražda napraviti bolje mjesto za život, istaknuto je na konferenciji za novinare.

klix.ba


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu