Forum mladih SDP BiH

Kandidati za ministre u Vladi Kantona Sarajevo su časni, pošteni i kompetentni mladi ljudi

Forum mladih SDP BiH izražava veliko zadovoljstvo odabirom Damira Filipovića, Malika Garibije i Adnana Štete za SDP-ove ministre u Vladi Kantona Sarajevo. Pored činjenice da su ovi kandidati mladi, gotovo da nema člana koji se kroz rad u Forumu nije uvjerio u časnost, poštenje i stručnost ovih kandidata.

Mi, koji ih poznajemo, sigurni smo kako će se i svi građani Kantona Sarajevo vrlo brzo, kroz rad naših ministara uvjeriti u tačnost ovakvih navoda. Nakon demokratizacije stranke podržavamo i svaku dobronamjernu kritiku, pogotovo onu koja dolazi iz partijskih redova. Ipak, smatramo nepoštenim da pojedinci koji ih ne poznaju unaprijed sude našim kandidatima na osnovu „rekla-kazala“ priča. Jedino što očekujemo je pružena šansa predloženim ministrima.

Svjedoci smo i da se u javnosti vrlo često moglo čuti zagovaranje izbora mladih i nekontaminiranih kandidata na funkcije, pa smo neugodno iznenađeni linčom dijela medija na naše kandidate.

Forum mladih smatra važnim i to što je nakon široke unutarpartijske rasprave, među ostalim, za ministra predložen i predsjednik FOM-a Damir Filipović. Ovo nam potvrđuje važnost Foruma mladih kao interesnog oblika unutar partije, te daje dodatni motiv našim članovima, kojima je ovo primjer kako se kompetencije i trud u SDP-u cijene.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.