Kandidat za predsjednika SDP BiH

Igor Vreta: Očekujem pobjedu

Javnosti manje poznat Igor Vreta, kandidat za predsjednika SDP-a BiH, kazao je za Klix.ba kako očekuje pobjedu na predstojećim izborima uprkos tome što ima jake protukandidate.

Članovi jedne od najvećih bosanskohercegovačkih političkih stranka Socijaldemokratske partije BiH u septembru će izabrati novog predsjednika.

Ukupno šest članova kandidovalo se za predsjednika SDP-a BiH, a to su Nermin Nikšić, Jasmin Imamović, Svetozar Pudarić, Emir Đikić, Miro Lazović i Igor Vreta.

Igor Vreta član je Općinskog odbora SDP-a Novo Sarajevo, a kako ističe, član je stranke već 19 godina. U dva mandata obnašao je dužnost vijećnika u Općinskom vijeću Novo Sarajevu u periodu 2004.-2008. i 2008.-2012.

On je dodao kako ga je želja da se SDP ponovo vrati čovjeku i istinskim idejama socijaldemokratije ponukala da se kandiduje za predsjednika stranke.

“Mislim da smo se udaljili jednim dijelom od toga. Običan čovjek je u nekim stvarima zanemaren jer su na funkcije u jednom trenutku došli ljudi koji su se udaljili od njega”, kazao je Vreta.

Vreta se nada da će to biti prioritet svih članova rukovodstva SDP-a BiH bez obzira na to ko pobijedi na predstojećim unutarstranačkim izborima.

Na pitanje da li očekuje pobjedu s obzirom na to da kao protivnike ima jake kandidate kao što su Nermin Nikšić i Jasmin Imamović on je odgovorio da očekuje.

“Da ne očekujem ne bih se ni kandidovao”, rekao je Vreta.

On je dodao da će istinska borba za čovjeka, socijaldemokratiju i BiH, odnosno za ujedinjenje socijaldemokratije u BiH, biti njegovi strateški ciljevi ukoliko mu članovi SDP-a na izborima daju povjerenje.

Na kraju je zaključio kako je podršku već dao i svojim protukandidatima Emiru Đikiću i Svetozaru Pudariću.

Prema posljednjim podacima, a koji su utemeljeni na SDP-ovom reevidentiranju, ukupno 30 hiljada članova stranke imat će mogućnost u septembru glasati za novog predsjednika SDP-a.

 

Klix.ba

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.