Dževad Hadžić za Oslobođenje

Kalesija bi nakon lokalnih izbora mogla promijeniti službene boje: SDP BiH prijeti razjedinjenoj SDA

Iako tradicionalno zelena, Kalesija bi nakon ovogodišnjih lokalnih izbora mogla promijeniti službene boje. Na području ovog gradića u sjeveroistočnoj Bosni SDA suvereno vlada već godinama, sa SDP-om koji im uvijek puše u vrat. Ove godine, barem prema ranim procjenama, SDP ozbiljno prijeti da preuzme vlast od razbijene SDA, koja je u toku prethodnog mandata izgubila mnogo kvalitetnog kadra, piše Oslobođenje.

Dio tog kadra našao se na listama različitih kalesijskih stranaka, pa se u SDP-u nadaju da će moći iskoristiti tu podijeljenost koja je nastala u biračkom tijelu SDA.- Na listama je više nego ikad kandidata, ali ono što mnogi imaju zajedničko jeste da ciljaju isto biračko tijelo na koje cilja i SDA, tako da smo sigurni da će SDA tu izgubiti jedan dio glasova. Mi ćemo to pokušati iskoristiti i imamo realnu šansu ako se uzmu u obzir naši raniji rezultati, kazao je Dževad Hadžić, predsjednik kalesijskog Općinskog odbora SDP-a.

SDP će na osnovu ovoga pokušati iskoristiti i šansu kada je riječ o izboru za načelnika Kalesije. Kako nam je kazao Hadžić, sva tri suparnička kandidata ciljaju također na isto biračko tijelo, ali njihov Muhamed Osmanović je uvjeren u dobar rezultat.

– Mi se ne zamaramo puno njihovim podjelama, ali je činjenica da su one tu i da je to biračko tijelo sad razjedinjeno. I pored toga, mi imamo realno najjačeg kandidata, a i ranije smo na izborima bili vrlo blizu pobjedi. Na posljednjim izborima smo imali samo 30 glasova razlike, dodao je Hadžić za Oslobođenje.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.