Kako su partizanski heroji Enver Šiljak i Frida Laufer povezali Tuzlu i Gradišku?

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, sa saradnicima, primio je u srijedu u posjetu delegaciju Grada Gradiške na čelu sa gradonačelnikom Zoranom Adžićem. Kako je istaknuto ovom prilikom, ova dva grada povezuje priča o narodnom heroju Enver Šiljku i Fridi Laufer

Razgovarano je mogućnostima saradnje u oblasti ekonomije, kulture, turizma, a sve kako bi građanima kvalitet života bio bolji.

˝U dijelu kulturnog naslijeđa ova dva grada veže narodni heroj Enver Šiljak. Mi u Bosni i Hercegovini u odnosima među gradovima treba da potenciramo ono što nas veže, a ne ono što nas razdvaja. Daleko je  više onoga što nas veže. Tako možemo stvoriti sinergiju i iz ove krize se izvući kao iz ‘mutne vode’. Enver Šiljak rođen je u Gradišci, a tragično je izgubio svoj život u Tuzli. Zajedno  ljubomorno čuvamo uspomenu na narodnog heroja. To  je jako važan dio naše zajedničke tradicije koju njegujemo. Cilj nam je da taj iskreni odnos pun entuzijazma i poštovanja širimo kako bi koristili faktore razvoja˝, izjavio je gradonačelnik Imamović.

Prema njegovim riječima,  prirodno, kulturno naslijeđe i ljudi su glavni faktori razvoja. ˝Cilj nam je ekonomski održiv razvoj, kvalitet života i uključenost građana. Zajedno možemo razmijeniti dobre prakse i iskustva, turiste, udruženja i privrednike. Gradiška pokupi sve međunarodne  nagrade kada je u pitanju efikasnost administracije i ja im čestitam na tome˝, naglasio je Imamović.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić nije krio svoje zadovoljstvo gostoprimstvom koje im je ukazano u Tuzli. ˝Uspomena prema narodnom heroju se obostrano njeguju u oba grada. Želimo da skinemo prašinu sa događaja i ličnosti, te da im odamo poštovanje. Tradiciju kulturne baštine i našeg istorijskog postojanja na ovim prostorima želimo da prenosimo i na mlađe generacije. Naš odnos u kome baštinimo našu tradiciju daje nam prostora da jedni pored drugih možemo da se razvijamo, da budemo uspješni i da sarađujemo˝, kazao je  Adžić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.