Igor Stojanović

Kako se DF može boriti za legitimnost Komšića, dok u isto vrijeme zajedno sa SDA tvrde da Nikšić i Konaković nisu legitimni Bošnjaci?

Igor Stojanović, potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, oglasio se na društvenim mrežama povodom nedolaska hrvatskog premijera Andreja Plenkovića na sastanak u Predsjedništvo BiH zbog prisustva predsjedavajućeg Željka Komšića.

On je stao u Komšićevu odbranu i osudio Plenkovićev potez, ali je isto tako govorio o problemu licemjerstva Komšićevog DF-a.

Njegovu objavu ovim putem prenosimo u cijelosti:

“Uvijek ću braniti slobodu svakog čovjeka, pa tako i Željka Komšića, da se izjasni kako želi. Bez obzira što se ne slažem se načinom vođenja politike DF-a. Stavovi o nelegitimnim i legitimnim su početak fašizma. Željko Komšić je izabran po zakonima Bosne i Hercegovine za člana Predsjedništva. Istim zakonima po kojima je izabran i Dragan Čović.

I dok su ti zakoni na snazi, to se mora poštovati. Zato nepoštovanje člana Predsjedništva BiH od strane gospodina Plenkovića nema opravdanje. Kada sam izabran za potpredsjednika Federacije, i ja sam okarakterisan iz RS-a kao nelegitiman. Ne pripadati sa političkim stavom većini iz svog “stada” je ljudsko pravo i sloboda.

Ono što je za mene problem je licemjerstvo DF-a. Ako se zdušno boriš da Željko Komšić bude “legitiman” na svaki mogući način, kako onda čvrsto stojiš uz SDA i objašnjavaš građanima da Nikšić i Konaković nisu predstavnici Bošnjaka? Za tebe je pravi Bošnjak Izetbegović, Novalić, a ostali nisu. Da li je to građanska BiH? Ne može Bošnjak, može Hrvat, a za Srbe i Ostale ćemo vidjeti ko je “legitiman”, a ko ne. Kada vidimo da li ćemo biti na vlasti. To nije građanska BiH i takva politika nema nikakav princip”, napisao je Stojanović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.