Miro Lazović

Kako je BiH pobjeđivala ranije, tako će pobijediti i sve današnje protivnike

Svečanom akademijom u Narodnom pozorištu proslavljen je Dan državnosti Bosne i Hercegovine u Mostaru. Uvodno obraćanje održao je Miro Lazović, predsjednik Skupštine BiH u najtežim danima agresije.

Akademija je organizovana uz pokroviteljstvo Edina Mušića, predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH i Šerifa Špage, predsjedavajućeg Skupštine HNK.

Lazović je kazao kako mu je drago da Dan državnosti, jedan od najznačajnijih datuma u novijoj historiji ove zemlje, obiježava upravo u Hercegovini.

“Dan državnosti Bosne i Hercegovine utemeljen je tako što je 247 delegata ZAVNOBiH-a 25. novembra 1943. godine donijelo Rezoluciju i time utrlo put državnosti, ali i nezavisnosti ove države. On je i njen rođendan. Kada su mnogi kidisali i napadali Bosnu i Hercegovinu, upravo tim vrijednostima vraćena je njena državnost”, izjavio je Miro Lazović.

Lazović je ustvrdio i kako današnja Bosna i Hercegovina nije država iz Rezolucije ZAVNOBiH-a te kako nije ni država iz referendumskog pitanja 1991. godine kad je osigurala svoju nezavisnost.

“Ipak, uvjeren sam da isto kako je BiH u svojoj historiji odolijevala brojnim protivnicima koji su kidisali na njenu teritoriju i uvijek ih pobjeđivala, da će pobijediti i ove današnje, vanjske i unutrašnje protivnike”, kazao je Lazović, zaželivši da se proslavljanje Dana državnosti BiH proširi na sve njene prostore.

Prije akademije, delegacije su na Šehitlucima položile cvijeće i proučile Fatihu onima koji su državnost BiH odbranili u posljednjem ratu. Još ranije brojne delegacije odale su počast i na Partizanskom spomen groblju.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.