SDP BiH Velika Kladuša

Kako Federalna vlada pljačka narod Krajine

Posljednje ročište, na kojem je naposljetku kupac Razvojna banka FBiH sa 2,2 miliona KM, je po svemu sudeći iscenirano po dobro poznatom scenariju. Na isto je Općinski odbor SDP BiH Velika Kladuša upozorio saopćenjem za javnost prije održavanja trećeg ročišta.

Ono što je sigurno jeste da Agrokomerc bez prehrambene industrije gubi svoj smisao i misiju, što akterima ove pljačke radnika Agrokomerca i stanovnika cijele Krajine i Bosne i Hercegovine otvara vrata, da bez puno buke opljačkaju ostatak njegove imovine u vrijednosti preko 4 milijarde KM, kako u Bosni i Hercegovini tako i izvan nje, po sličnom scenariju ili čak i gorem.

Uspjesi jedne privatne firme, koja je iznajmila prehrambenu industriju Agrokomerca, je potvrda da je Agrokomerc sistematski gušen sve ove godine i nije mu dozvoljeno da samostalno radi, proizvodi svoje proizvode i razvija se. Agrokomerc je od rata na ovamo imao pogone koji su očigledno, sa minimalnim ulaganjima, spremni za rad i koji je samostalno mogao proizvoditi do 70% proizvoda koje je proizvodio i prije rata, a poznavajući kvalitetu Agrokomerca i povjerenje koje je stekao, uspjeh bi bio zagarantovan.

Prodajom Prehrambene industrije Agrokomerc Razvojnoj banci FBIH za 2,2 miliona KM neće se zadovoljiti ni najmanja dugovanja prema radnicima i državi, ali će se zato stvoriti pretpostavke da ta ista Razvojna banka proda Prehrambenu industriju za još manje novca nekom igraču kriminalne skupine, koji će onda tu istu Prehrambenu industriju moći prodati za 30 i više miliona KM nakon čega će akteri ove pljačke države i radnika raspodijeliti plijen i gle čuda, sve po zakonu!

Ista sudbina najvjerovatnije čeka i ostatak imovine Agrokomerca, što bi bila najveća poslijeratna pljačka radnika i države Bosne i Hercegovine.

Nakon ove prodaje bilo bi dobro da se odgovori na nekoliko veoma važnih pitanja:

Zašto sutkinja u ponovnom trećem ročištu nije odredila minimalnu prodajnu cijenu, ispod koje imovina vrijedna preko 22 miliona KM ne bi mogla biti prodana?

Zašto se Vlada FBiH nije izjasnila o ponudi investitora iz Turske u iznosu od 30 miliona KM za kupovinu te iste prehrambene industrije koja je procijenjena na 22 miliona, a na kraju prodana istoj toj Vladi FBIH odnosno Razvojnoj banci za 2,2 miliona KM?

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.