Travnik

Kadrovi SDP BiH su rješavali probleme, dok su drugi davali prazna obećanja

Ne dozvolite da 13. oktobra ujutro popijete prvu kavu, kafu ili kahvu u neizvjesnosti oko toga šta će biti sa ovom zemljom u budućnosti, zato glasajte za SDP, koji jedini nudi garanciju da ova zemlja neće biti dodatno podijeljena“, rekao je Gazibarić

Slika

Socijaldemokratska partija BiH započela je predizborne aktivnosti u Srednjobosanskom kantonu, gdje su, pred velikim brojem članova i  sipmatizera partije, predstavljeni kandidati sa područja SBK za sve nivoe vlasti u BiH. Iako SDP BiH nije bio apsolutna vlast u ovom kantonu, ministri iz ove partije u Vladi SBK uspjeli su tokom mandata uraditi više nego koalicija SDA i HDZ, koja je punih 15 godina u ovom kantonu imala apsolutnu vlast.

Zoran Gazibarić, predsjednik Opštinskog odbora SDP BiH Travnik i kandidat na listi za Federalni parlament, u svom govoru je istaknuo kako među kandidatima SDP BiH ne postoje nikakve razlike i svaki od njih ima konkretnu ponudu građanima.

„Ne dozvolite da 13. oktobra ujutro popijete prvu kavu, kafu ili kahvu u neizvjesnosti oko toga šta će biti sa ovom zemljom u budućnosti, zato glasajte za SDP, koji jedini nudi garanciju da ova zemlja neće biti dodatno podijeljena“, rekao je Gazibarić.

Senad Selimović, nosilac liste za Kantonalnu skupštinu SBK, naglasio je kako je SDP BiH u ovom kantonu u proteklom mandatu, usprkos opstrukcijama, uspio riješiti probleme gomilane godinama.

„Jedini problemi koji su se uspjeli rješavati u ovom Kantonu, riješeni su u ministarstvima na čijem čelu su bili ministri iz reda SDP-a“, dodao je Selimović.

Zukan Helez, aktuelni federalni ministar za pitanja boraca i invalida i nosilac liste za Federalni parlament iz SBK, u svom govoru se osvrnuo na uspjehe Ministarstva na čijem je čelu.

„Imamo šta pokazati ljudima, jer iza nas stoje konkretni rezultati. Niko, osim kadrova ove partije, nije imao hrabrosti uhvatiti se u koštac sa revizijom lažnih invalida i boraca, koji su godinama uživali sve blagodeti. Istinski borci su bili i ostali garant opstojnosti ove države“, kazao je Helez.

Federalni premijer i generalni sekretar SDP BiH Nermin Nikšić u govoru je  naglasio činjenicu da se niko, osim ovog saziva Vlade, nije smio upustiti u rješavanje nagomilanih problema.

„Neke smo probleme uspješno riješili, za neke smo tražili rješenja, u nekim rješenjima smo, možda, i pogriješili. Govorimo o konkretnim djelima, a nemojmo pričati o praznim obećanjima. I još se moramo boriti sa nižerangiranim stranim službenicima, koji otvoreno lažu, govoreći da nam pune budžet donacijama, a do sada od njih nismo dobili niti jednu KM, nego smo ljudima pomagali sredstvima iz našeg budžeta“, objasnio je Nikšić.

Bakir Hadžiomerović, kandidat za Predsjedništvo BiH, osvrnuo se na aktuelnu situaciju vezanu za postavljanje spomen krsta na Zlatištu iznad Sarajeva.

„Na ovaj problem smo upozoravali 2008. godine, kada smo rekli da će ova situacija biti iskorištavana za buduće izborne kampanje. Nažalost, bili smo u pravu, a glavni krivac ovome je sadašnji saziv Predsjedništva BiH. Ne smijemo dozvoliti da neko, na ovakav perfidan način, pljuje po nevinim žrtvama sarajevske opsade“, rekao je Hadžiomerović.

Predsjednik SDP BiH dr. Zlatko Lagumdžija, u svom govoru je prisutne upozorio na to da SDP BiH ne smije gubiti presudne glasove, koji mogu pomoći da promijenimo stanje u državi.

„Nedopustivo je da, radi stotinjak glasova, gubimo pozicije koje će sutra odlučivati o budućnosti ove zemlje. U ovom kantonu radi manjka 109 glasova nismo postali vlast, ali tada smo uspjeli razbiti vladavinu blizanaca SDA i HDZ, koji su ovim dijelom države vladali decenijama. Nedavno je bila dogovorena nova podjela ove države, ali nismo to dozvolili. Zato nemojmo dozvoliti da SDP opet ne pobijedi na izborima, jer ako ne pobijedi, bh. građani će se probuditi u podijeljenoj zemlji“, zaključio je Lagumdžija.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.