Kadir Kičin: Mlade treba postaviti kao politički prioritet kroz svoje programe te ih uključiti u raspravu o njihovim problemima

Šta vas je ponukalo da se kandidujete za vijećnika i zašto baš SDP BiH?

Trenutno stanje Općine Gornji Vakuf – Uskoplje u državi Bosni i Hercegovini, pa i u Srednjobosanskom kantonu, je na niskim granama u svim sferama zivota. Mladi nam odlaze, velika nezaposlenost, nacionalizam , sve su to razlozi zbog kojih sam se kandidovao, a svojim znanjem i umijećem ću promijeniti trenutnu atmosferu.
SDP BiH daje priliku mladima, i sam sam primjer za to. SDP BiH kakav je sada, sa trenutačnom infrastrukturom, ciljem i pozadinom, jedino može da ide naprijed. Garantujem da će SDP BiH sljedeće izbore bez ikakvih problema dobiti, i napokon našu domovinu okrenuti u pravom smjeru, smjeru Evropske Unije.

Lokalni izbori 2016. su prošli, a vi ste kao kandidat za vijećnika u OV Gornji Vakuf – Uskoplje, ispred SDP BiH, dobili povjerenje građana. Na koji način ste taj rezultat ostvarili ?

Veliki je broj faktora koji su djelovali na rezultat kakav jeste. Rad i vjera u sebe, aktivizam, borba, pravda i istina, razgovor sa sugrađanima koji su mi dali povjerenje. Veliko hvala SDP BiH koja daje šansu mladima poput mene. Najveća hvala mojim sugrađanima, mojoj rodbini, komšijama, prijateljima, koji su mi pružili čast i zadovoljstvo predstavljati ih, a ja se nadam da ću im ukazano povjerenje opravdati u skladu sa vlastitom snagom uma i fizičkim mogućnostima.

Na koji način ćete ukazano povjerenje građana opravdati?

Već imam nekoliko projekata spremnih za Općinsko Vijeće, naravno tu sam uvijek na raspolaganju građanima kako bi izašao u susret i saslušao probleme sa kojima se susreću.

Koji su to projekti na raspolaganju i na koju ćete se starosnu kategoriju najvise bazirati?

Projekti koji su na raspolaganju su već bili predstavljeni javno preko Izbornog programa, sada su razrađeni do detalja i spremni za implementaciju.Što se tiče starosne kategorije društva, naravno da će najveće privilegije imati mladi, jer mlade treba postaviti kao politički prioritet kroz svoje programe te ih uključiti u raspravu o njihovim problemima. Posvetiti se također i ostalim kategorijama društva i njima obezbijediti život dosljedan čovjeku.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.