Adnan Šteta

Kada se interes građana stavi na prvo mjesto, lako se rješavaju stvari

Voz od Sarajeva do Pazarića je počeo saobraćati danas, kako je i najavljeno. Prvi putnici su se već provozali, a s njima i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i resorni ministar Adnan Šteta.

Zajedno s Fortom i Štetom prvi putnici su bili i načelnici sarajevskih općina Nermin Muzur, Semir Efendić i Hamdo Ejubović te generalni direktor JP Željeznice Federacije BiH Enis Džafić.

Prema ranije planiranom rasporedu, voz će saobraćati sedam puta dnevno svakim danom iz oba smjera. Prvi polazak iz Pazarića će biti u 6:18 sati, a iz Sarajeva u 7:26 sati. Posljednja vožnja iz Pazarića bit će u 20:00 sati, a iz Sarajeva u 20:51.

“Vožnja od Pazarića i Hadžića trajat će dosta kraće, a stanovnici ovih općina neće više morati mijenjati vrste javnog prijevoza. Sada imaju voz. U vozu će važiti GRAS-ovi i Centrotransovi đački, studentski i penzionerski kuponi. Ovo je pokazatelj da kada razni nivoi vlasti rade zajedno i kada se interes građana stavi na prvo mjesto, lako se riješavaju stvari”, rekao je ministar Šteta.

Cijena karata ovisit će od dužine vožnje, pa će građani u jednom smjeru za relacije od Željezničke stanice do Alipašinog mosta i Ilidže izdvojiti 2 KM, do Blažuja 2,2 KM, do Hadžića 2,5 KM i do Pazarića 3 KM.

Cijena dvosmjernih karata Željeznička stanica – Alipašin Most i Ilidža iznosit će 3,2 KM, dok će dvosmjerna karta Željeznička stanica – Blažuj koštati 3,5 KM. Do Hadžića i nazad cijena će biti 4 KM, a na relaciji Željeznička stanica – Pazarić cijena dvosmjerne karte će iznositi 4,8 KM, saopćili su iz Vlade Kantona Sarajevo.

Klix

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.