OO SDP Žepče

Kada i kako će učenici u Žepču krenuti u školu ?

Ne tako davno, dok je nastavni proces u Zeničko – dobojskom kantonu obustavljen zbog pojave pandemije u vidu Koronavirusa, učinici u općini Žepče su regularno pohađali nastavu i na taj način direktno bili izloženi opasnostima zaraze od pomenutog virusa.

Mjesec dana nakon toga na sjednici OV Žepče je usvojena Odluka o osnovnoj školi sa svim elementima zakona koja je prema riječima SDA i HDZ-a trebala urediti oblast obrazovanja u osnovnim školama u Žepču?

Danas, nekoliko mjeseci nakon toga imamo identičan scenario, Odluku Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko – dobojskog kantona koja nastavni proces u svim školama Zeničko – dobojskog kantona odgađa do 7. septembra, a iz «resornog ministarstva općine Žepče» opet muk ?

Postavlja se sasvim logično pitanje da li pomenuta Odluka kantonalnog ministarstva važi i za škole u općini Žepče, odnosno da li će naša djeca u Žepču u školu prvog/sedmog septembra, online ili u školske klupe ?

Krajnje je vrijeme da nas SDA i HDZ obavijeste o tome, imali su 5 punih mjeseci da odaberu model i prilagode se tome, uposlenici u školama, roditelji i djeca ne mogu biti taoci političke trgovine koju decenijama imamo u Žepču.

Općinski odbor SDP BiH Žepče


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu