Kada god SDA koalira sa SNSD-om, to se predstavi kao stvar nužde

Koalicija SNSD-SDA-DF-SBiH u Srebrenici će vjerovatno biti predstavljena u javnosti kao stvar nužde. Uvijek se to predstavi tako kada SDA koalira sa SNSD-om ili HDZ-om. Poručio je to u izjavi za „Avaz“ predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

Ostali pri svom stavu

-Možda to danas u Srebrenici i jeste, s obzirom na drastično umanjen kapacitet povratničke populacije i bosanskohercegovačke biračke baze zbog bojkota ponovljenih izbora. Moram reći da sam na sastanku u Srebrenici prisutne pozivao da dobro promisle o bojkotu i potencijalnim posljedicama.

Oni su ostali pri svom stavu, barem većina njih. Mi iz SDP-a smo iznijeli jasan stav da zbog postupaka Bege Bektića kojeg smo isključili, mi smatramo da SDP svakako nema listu u Srebrenici i da ne izlazimo na izbore, ali i da ćemo podržati stav lokalne povratničke zajednice. Već na tom sastanku smo mogli čuti glasove onih koji drugačije misle, pa su tako pojedinci već tada otvoreno govorili da će prihvatiti mandate i učestvovati u radu Skupštine Opštine – ističe Nikšić.

Dodaje da na kraju možemo samo konstatovati da se većina koja vlada na državnoj i entitetskoj razini prelila i na nivo Opštine Srebrenica.

-Strah me kako bi botovske brigade “patriota” koji su zaduženi za branjenje svakog poteza SDA i napadanja SDP-a reagovali da je kojim slučajem SDP slično postupio. Kakvim li bi me samo imenima nazivali. Što se našeg odnosa prema Srebrenici tiče, SDP-ov prijedlog Zakona o podršci povratnicima u Srebrenicu pušten je u proceduru u KS, uskoro će i u TK, a predložit ćemo ga i većini u FBiH.

Sistemske mjere pomoći

Tu su jasno izložene sistemske mjere pomoći Srebreničanima. Na kraju, očekujem od vladajuće koalicije da javnosti predoče sporazum na osnovu kojeg su formirali vlast i koje će koristi od ove koalicije imati povratnici u Srebrenicu – zaključuje Nikšić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu