Kada će Mostarom ponovo zavladati asfalt?

Izgradnja kolektora je nešto što su svi građani Mostara godinama čekali, što podržavaju i čijem završetku radova se svakako svi vesele. Međutim, nikome u Mostaru danas nije jasno zašto se ne asfaltiraju ulice i dionice koje su završene i zašto se ne puste u promet? Da li Gradonačelnik i Gradska uprava Grada Mostara mogu odgovoriti građanima zašto su nam ulice još uvijek prokopane i kada možemo očekivati da se dovedu u stanje osposobljeno za promet?

Zašto, izgleda, moramo čekati završetak svih radova da bi se pristupilo asfaltiranju? Da li čelni ljudi Gradske uprave Grada Mostara znaju koliku privrednu štetu trpi Mostar zbog ovakvih ulica, a turistička sezona je praktično već počela? Niko nema primjedbu za mjesta gdje se trenutno izvode radovi, ali sada već kilometri makadama, a gdje je sve završeno, predstavljaju nedopustivo ruglo koje mora biti sanirano što prije. O šteti na motornim vozilima da i ne govorimo, ali je prilikom registracije vozila uredno naplaćeno održavanje cesta iako je praktično čitav grad pretvoren u makadam.

Iz tog razloga pozivamo Gradonačelnika Grada Mostara da, sa saradnicima, objasni građanima zašto čekamo na asfaltiranje ulica gdje su radovi završeni, kada se to asfaltiranje može očekivati, kao i da odgovori i ponudi dokumente o tome ko je vršio prijem radova na dionicama kod Sjevernog i Južnog logora, obzirom da su iste u gorem stanju nego prije izvođenja radova?  Također predlažemo da se  poslovni prostori u zoni građenja, a zbog pretprljene štete,  oslobode svih naknada Gradu Mostaru za 2017. godinu.

Gospodo, ne postoji građanin Mostara koji ne podržava izgradnju kolektora, ali način na koji se ta izgradnja izvodi je sramotan i građani zaslužuju odgovore i pozivamo vas da ih u najskorije vrijeme i date.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.