Prijedlog KO SDP BiH Sarajevo

Kad nema vode, dajte nam makar pravo na jeftiniju struju

Brojni osiromašeni i opljačkani građani Sarajeva imali bi namjeru da uštede u kućnom budžetu tako što bi određene kućne poslove obavljali u terminu kada se korištenje električne energije naplaćuje po jeftinijoj tarifi tj. “kada je jeftina struja”. Penzioneri, nezaposleni i općenito građani lošijeg imovnog stanja obično bi tada uključivali bojlere i mašine za veš kako bi malo lakše preživjeli mjesec i plaćanje pristiglih računa.

Obzirom da su redukcije vode u najvećem dijelu Sarajeva, glavnog grada Bosne i Hercegovine, postale redovne ne samo u noćnom periodu od 23.00-07.00. sati, nego i u toku dana, najčešće od 10.00 – 16.00. sati a da upravo u tim periodima  važi jeftinija tarifa , njeno korištenje postalo je potpuno besmisleno tj. skoro pa nemoguće.

Zahtijevamo od premijera Kantona Sarajevo da odmah uputi prijedlog Vladi FBiH za izmjenu Odluke o utvrđivanju prijedloga cijena usluge javnog snabdjevača JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo u cilju promjene režima obračuna utrošene električne energije po jeftinijoj tarifi koji bi bio usklađen sa redukcijama vode u Sarajevu. Ova izmjena bi se trebala odnositi isključivo na Sarajevo čiji građani nemaju vodu u pomenutom periodu.

Naravno, najbolje bi bilo kada redukcije vode ne bi postojale ali obzirom da je realnije da aktuelna vlast ukine i ovo malo vode, u interesu građana Sarajeva zahtijevamo da makar uvedu jeftinu struju u periodima kada vode ima.

Pošto o ovom pitanju odlučuju Vlada Federacije BiH na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem iz SDA, JP Elektroprivreda BiH na čelu sa Bajazitom Jašarevićem iz SDA te Vlada Kantona Sarajevo na čelu sa Elmedinom Konakovićem iz SDA i JKP Vodovod i Kanalizacija na čelu sa Nezirom Hadžićem, također iz SDA, ne vidimo razlog za bilo kakvim politiziranjem i tražimo hitno donošenje ove odluke.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.