Aner Žuljević

Kad imate višegodišnju anarhiju u MUP-u HNK, onda divljaci kolo vode

Član Predsjedništva SDP-a Aner Žuljević na svom Facebook profilu objavio je status u kojem reagira na sinoćnje nerede koje su izazvali navijači nogometnog kluba Zrinjski Ultras.

Žuljević je u svom komentaru naveo da su Ultrasi samo izvršioci “sportske” politike na terenu.

-Kad imate višegodišnju anarhiju u MUP-u HNK, onda divljaci kolo vode. Nema ništa od vanrednih GV i Skupština, to je čisti paravan da odgovorni ponovo zataškaju stvar. Imali smo ih 15 na ovu temu, sve bude čisti paravan kroz nekakve zaključke koje niko ne poštuje i sve se nastavi po starom. Riba smrdi od glave, ovi idioti su samo izvrsioci „sportske“ politike na terenu”, napisao je Žuljević.

On dalje tvrdi da su institucije HNK-a kontaminirane i da se ova situacija može riješiti jedino angažiranjem Federalne uprave policije i SIPA-e.

-Zakon je jasan, sankcije propisane. Svi koji se igrate vatrom, morate znati da će biti kasno ako padne mrtva glava – napisao je Žuljević.

U prilogu svog statusa Žuljević je podsjetio da je prije pet godina u Parlamentu FBiH predložio amandmane na prijedlog izmjena krivičnog zakona koji bi drakonski kažnjavao navijačke izgrede. Amandmani su propali, ali on je napisao da će ih ponovo uputiti Parlamentu FBiH.

avaz.ba