Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić

Jučer smo se u Mostaru probudili kao izdajice Bošnjaka, a sinoć legli kao probosanska stranka

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić je na svom Facebook profilu naveo kako je vrlo važno da su u Mostaru nakon 12 godina ipak održani izbori.

„Građani su rekli svoje, a mi smo pokušali na biračkim mjestima zaštiti njihovo pravo i osigurati da rezultat zaista bude odraz njihove volje. Uspjeli smo u značajnoj mjeri, ali ne potpuno.

Zahvalio bih se svima koji su iskoristili svoje pravo da glasaju, a posebno biračima BH bloka i PMP-a. Zadovoljan sam izbornim rezultatima BH bloka u Mostaru.

Osvajanjem značajne podrške u dijelovima grada sa različitom etničkom strukturom još jednom smo pokazali da smo partija svih građana, čuvar bosanskohercegovačke pluralnosti. Pozicionirali smo se i kao jedina mostarska stranka svih naroda.

BH blok bi trebao najmanje poduplati broj gradskih vijećnika u odnosu na mandate ljevice u zadnjem sazivu gradskog vijeća. Jučer smo se probudili kao izdajice Bošnjaka u jednom dijelu Mostara, odnosno kao Bosnjačka podvala u drugom dijelu Mostara.

Sinoć smo legli kao probosanska stranka sa haman identičnim programom za dobrobit Mostara kako tvrde u SDA. Ne sumnjam uopšte da ćemo i na drugoj strani biti poželjan partner, iako je Čović najavio bez ustezanja da pregovara sa Izetbegovićem i da očekuje da će HDZ imati gradonačelnika. Rekao bih ništa novo i ništa neočekivano.

Mi nismo varali i nećemo svoje birače. Bit će interesantno vidjeti koliko će gradskih vijećnika biti izabrano iz stranaka koje su pristale biti ikebana SDA-u na njihovoj listi. Poznavajući mašineriju i inžinjering SDA vrlo malo, možda samo poneki izuzetak da potvrdi pravilo.

O tome kako ćemo se postaviti u budućem Gradskom vijeću odlučit će organi partije kao i do sada u dogovoru sa svojim partnerima iz NS i PMP. Na našu odluku sigurno neće uticati pritisak onih koji su kampanju posvetili pljuvanju BH bloka naših članova i kandidata, da bi to sve naprasno zaboravili. E pa mi nismo“, naveo je Nikšić.

 


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu