Damir Mašić

Još nisam dobio odgovor od Vlade FBiH na pitanje ko je dozvolio finansiranje RTV Herceg-Bosne

Korisnici usluga Elektroprivrede HZHB počeli su dobijati obrasce na kojima se mogu izjasniti da li uz račun za struju žele izdvajati po jednu KM za finansiranje RTV Herceg-Bosne.

Podsjetimo da je ovo najprije 4. juna najavio predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i HDZ-a Dragan Čović. Nakon toga je RTV Herceg-Bosne potpisala ugovor s Elektroprivredom HZHB po kojem će građani koji to žele moći plaćati pretplatu ovoj TV kući.

Protivnici ove ideje žestoko su je kritizirali. Također su zatražili od Vlade FBiH da spriječi ovu namjeru. Jedan od njih je federalni zastupnik SDP-a Damir Mašić.

“Konkretan primjer kako se javna preduzeća koja su vlasništvo svih građana zloupotrebljavaju za finansiranje privatnih stranačkih projekata. Za sve to vrijeme premijer FBiH Fadil Novalić i resorni ministar Nermin Džindić šute kao zaliveni! Još nisam dobio odgovor na pitanje”, napisao je danas Mašić.