Damir Mašić

Još nisam dobio odgovor od Vlade FBiH na pitanje ko je dozvolio finansiranje RTV Herceg-Bosne

Korisnici usluga Elektroprivrede HZHB počeli su dobijati obrasce na kojima se mogu izjasniti da li uz račun za struju žele izdvajati po jednu KM za finansiranje RTV Herceg-Bosne.

Podsjetimo da je ovo najprije 4. juna najavio predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i HDZ-a Dragan Čović. Nakon toga je RTV Herceg-Bosne potpisala ugovor s Elektroprivredom HZHB po kojem će građani koji to žele moći plaćati pretplatu ovoj TV kući.

Protivnici ove ideje žestoko su je kritizirali. Također su zatražili od Vlade FBiH da spriječi ovu namjeru. Jedan od njih je federalni zastupnik SDP-a Damir Mašić.

“Konkretan primjer kako se javna preduzeća koja su vlasništvo svih građana zloupotrebljavaju za finansiranje privatnih stranačkih projekata. Za sve to vrijeme premijer FBiH Fadil Novalić i resorni ministar Nermin Džindić šute kao zaliveni! Još nisam dobio odgovor na pitanje”, napisao je danas Mašić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu