Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić za N1

Još ne postoji dogovor o bilo kojem imenu zajedničkog kandidata “Trojke”

Ne postoji još dogovor o bilo kojem imenu i prezimenu zajedničkog kandidata “Trojke” (SDP BiH, Narod i pravda, Naša stranka), rekao je predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić za N1.

On je opovrgnuo informacije da je moguće ime zajedničkog kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda “Ifet Feraget”, rekavši: “pogrešna vam je informacija.”

Dodao je da ukoliko budu imali zajedničku osobu koja će izaći na ‘megdan’ kandidatu SDA, Bakiru Izetbegoviću to mora biti „jaka osoba.“

“Ukoliko Narod i pravda bude išla sama, što su prvi spominjali, onda će i SDP kao najjača opoziciona stranka imati svog kandidata.”, istakao je predsjednik SDP za N1.

Zvidić za SDP neprihvatljiv

Denis Zvizdić, koji je rekao da “ne želi” kandidaturu, bio je prijedlog Naroda i Pravde, dodaje Nikšić.

“On za SDP nije prihvatljiv, jer je jučer izašao iz SDA”, kaže Nikšić za N1.

Denis Bećirović, iz SDP već je rekao da “neće”.

“To možda i ne ostane tako, vidjećemo. Ako budemo išli sami, naravno da imamo svog kandidata”, rekao je Nikšić i dodao da se razgovori o eventualnom zajedničkom kandidatu SDP-a, NIP-a i Naše stanke ili pojedinačnim kandidatima za člana Predsjedništva BiH uskoro nastavljaju.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.